Преднината се обърна в загуба

„Чардафон“ Габрово победи „Етър“ Велико Търново, набор 2000

    Мачът между отборите на „Чардафон“ и „Етър“ бе изигран на нетипичен футболен терен, придружен с много силен дъжд. Юношите на виолетовия отбор играха веднага след батковците си, които биха трудно с 2:1.

    Отборът на Етър, воден от Георги Георгиев направи предварителен разбор и избра стартовите 11 играчи.

    Пороят на 31 май в Габрово не спираше, но с него се усилваше жаждата за победа на великотърновските момчета. Съдийската тройка направи проверка, след което мачът можеше да започне. Капитаните на двата отбора и съдиите определиха за кого ще бъде топката и полето.

    „Етър“ грабна габровския тим още в първата минута на срещата. Удар след удар пред вратата на съперника и ето, че първият гол е отбелязан – 1:0 за „Етър“. Но “Чардафон“ атакува светкавично и резултатът се изравни. Радостта на червено-зеления тим бе кратка, защото брилянтната атка на болярите завърши с второ попадение. Мачът продължи много динамично, с удари и пред двете врати, спирани от вратарите на двата тима.

     В 20-та минута атака за „Етър“. Точната стрелба на Иван Димов увеличи резултата на 3:1. Безкрайна радост бе изписана по лицата на играчите и треньорите на отбора от Велико Търново. Последният съдийски сигнал и головата преднина дадоха много надежди за победа на гостите.

    Валеше като из ведро, но никой не искаше да се откаже от второто полувреме.

    Съдията даде начало на втората част. По лицата на етърци се виждаха усмивки, но те не предполагаха, че това скоро щеше да се промени. Чардафонци определено излязоха на терена с мисълта, че няма какво да губят. Отчаянието дава криле. Дъждът спря, но теренът си остана мокър, а въздухът тежък и влажен.

    „Етър“ заигра дефанзивно, като се оттегли в своето поле. Габровският тим нападаше, без да спре. Резултатът стигна 3:2.

    Последва нападение за „Етър“. След мощен пробив Димов се озова сам срещу вратаря. Отправи светкавичен удар, но брилянтната защита на габровския страж извади топката в корнер. Центрирането не създаде опасност. „Етър“ пресира в чуждата половина опонента си и това доведе до контраатака на „Чардафон“, която изравни резултата 3:3.

    Оставащите 12 минути до края на този вълнуващ двубой преминаха без особени положения пред двете врати. В 65-та минута груба грешка на нередовния защитник Христо Василев доведе до ново попадение, реализирано от голмайстора на червено-зеления отбор. Резултатът стигна до 4:3 в полза на Габрово. Играта на „Чардафон“ стана типично селска: „Който накъдето е обърнат, да я чисти“, защото виолетовият звяр бе събуден. Удар след удар, но стена сякаш бе построена пред габровската врата.

    Последният съдийски сигнал сложи край на съперничеството между „Етър“ и „Чардафон“. Яд и сълзи по лицата на момчетата от Велико Търново, габровци ликуваха и се поздравиха с трите точки.

Христомир Дончев – ученик от девети клас

Спортно училище – град Велико Търново

2013. Спортно училище - град Велико Търново