Наталия Бояджиева и Кристина Лазарова от клуб “Илия Павлов” (Велико Търново) се окичиха със златни медали от първенство по свободна борба за кадетки

Наталия Бояджиева и Кристина Лазарова от клуб “Илия Павлов” (Велико Търново) се окичиха със златни медали от първенство по свободна борба за кадетки. В най-многолюдната категория – до 53 килограма, в която се сбориха десет кадетки, Наталия Бояджиева победи на финала Василена Илиева от “Ботев-93” (Враца). Бронзът е за Галина Тулуш от ЦСКА (София) и Галена Танева от “Берое” (Стара Загора).
Кристина Лазарова взе титлата в категория до 65 кг., пред Илинка Стефанова “Рилски спортист” (Самоков) и Жанина Петкова “Симеон Щерев – Левски” (София).
Двете шампионски титли донесоха на великотърновския клуб второ място в отборното класиране на първенството за кадетки в Горна Оряховица.
Ямболският клуб “Борба и самбо” спечели най-много титли – три, на държавния шампионат по свободна борба за кадетките. Надпреварата в Горна Оряховица събра 45 състезателки. В зала “Никола Петров” на второ място по титли се нареди тимът на “Илия Павлов” (Велико Търново).

Държавно лично първенство - кадети - гр. Горна Оряховица - Алекс Асенов - 1 място

Прочети още . . .

2013. Спортно училище - град Велико Търново