Победа, посветена на празника

    На 17 май 2014 година „Етър“ Велико Търново победиха „Чавдар“ Троян на стадиона в с. Самоводене в чест на патронния празник на Спортното училище – град Велико Търново.

    Мачът започна така, както всички очакваха. И двата отбора бяха равностойни. Но всяка победа изисква максимална концентрация и вяра. Това имаха в аванс „Етър“, набор 1998 година.

    Играта започна с атаки и към двете врати. За кратко време „лилавите“ започнаха да контролират мача. С атаки отляво и отдясно, с тактика на треньора, размяна на позициите, момчетата от Троян започнаха все повече да се предават. Доста хубави атаки имаха търновските футболисти, но с доза късмет техните противници запазваха мрежата си суха.

    През втората част на първото полувреме отборът на Емил Георгиев отново атакува. Топката достигна до Георги Денев, дясното крило на „Етър“, играч с невероятна скорост и силен изстрел, който създаде сериозни пречки в защитата на „Чавдар“. Той овладя топката, успя да пробие защитата и да отправи изстрел към вратата, който препарира вратаря, но топката срещна страничната греда. Отново късметът помогна на троянци.

    В края на полувремето „Етър“ стигна до гол. След атака на гостите, „лилавите“ бързо се впуснаха в контраатака. Последва пас към лявото крило Иван Димов, който реши да влезе с дрибъл навътре към вратата на съперника и подаде на Кристиян Христов. Седмицата показа индивидуални умения и отправи страхотен удар, който нямаше как да бъде отразен. Така болярите поведоха с 1:0 за почивката.

    Десет минути отдих и битката между 22 играчи отново започна. Отборът на Троян отпадаше физически секунда след секунда, докато отборът на Търново демонстрираше сила и устойчивост. Това доведе во втория гол във вратата на „Чавдар“ – дело на Александър Гатев. Със страхотен изстрел в ъгъла на вратата централният нападател увеличи преднината с 2:0.

    Малко след второто попадение беше извършена смяна – Георги Атанасов, влезе в средата на терена, замени Станислав Кочев, десен защитник на „Етър“. На негово място мина Денев, в позиция дясно крило  застана Иван Димов, отляво премина Гатев. След смяната на позициите последва атака за „Етър“, която доведе до тъч от дясната страна на противниковото поле. Георги Денев веднага подаде на Димов, който хладнокръвно премина през двама защитници, центрира топката и тя срещна точно крака на Александър Гатев, който оформи крайното 3:0.

    Момчетата на „Етър“ играха много чисто и технично, синхронизирано, овладяваха топката,  подаваха точни пасове.

    Впечатляваща беше играта на Мехмед, който направи не една, а няколко хубави атаки, завършили без попадение във вратата на съперниците.

    Тактиката на болярите се състоеше в нападение без отдих и „Чавдар“ не успя да преодолее бариерата на „лилавите“, които играха без умора докрай. Финалът на мача беше впечатляващ. Разбъркване пред вратата на троянци изведе Денев на позиция, той стреля в страничната греда, топката от рикошет попадна в краката на Гатев, който със силен шут отново я отправи към вратаря, тя се плъзна по горната греда и ...последва последен съдийски сигнал.

    Футболистите на „Етър“ посветиха победата си над „Чавдар“ /Троян/ на празника на своето училище. Те показаха явно надмощие, коректна и интелигентна игра и заслужен резултат 3:0.

Иван Димов – ученик от IХ клас

Спортно Училище – град Велико Търново

Търсене

2013. Спортно училище - град Велико Търново