Днешният футбол в България е разочароващ

    През последните години българският футбол е на много ниско ниво. Няма го онова време, когато България стана 4-та в света /на Световното първенство през 1994 година/. Няма ги и футболистите, които не играеха за пари и известност, а за удоволствие и защото футболът е животът им.

    Днешният футбол в България е разочароващ. Играе се за пари, а не за отбора. Влияят всички други фактори с изключение на тези, които са на терена – 22 играчи. Пoдкупват се съдии, купуват се мачове!

   Вчера се изигра вечното дерби в България. Срещнаха се „Левски” и ЦСКА. Трети мач между тях за годината. Победител и от трите срещи – ЦСКА. Армейците поведоха с 1:0. ”Левски” изравниха, но в края на мача бяха изтощени от вечния си съперник и от собствената си агресивност. След поредната грешка в защитата, ЦСКА се възползва и поведе с 2:1 в 86 минута. В добавеното време по-добрият отбор на терена вкара и трети гол и спорът между градските съперници приключи. Тази загуба за „Левски” е голям провал, защото отборът за първи път няма да участва в турнира Лига Европа.

    „Левски” навършва 100 години от създаването на клуба, но този сезон показа изключително слаба игра и допусна рекордната 12 поредна загуба. Публиката посрещна любимия си отбор с изключителна хореография за юбилея, с огромен 75-метров транспарант: „История вековна, водена от идеала, чест и слава ни е завещала”. Запалянковците на ЦСКА отговориха мощно с хиляди балони и ленти в бяло и червено.

    Разочаровани и вбесени от третата загуба от вечния противник ЦСКА, след мача феновете на „Левски” съблякоха футболистите голи и ги посъветваха да напуснат клуба. По-късно футболист на „Левски” скандализира медиите с изказването: „Не ме е грижа за синята фланелка”.

    Повечето клубове купуват чужденци и играят с тях. Школата им тренира до едно време и след това от 20 остават един-двама.

     Това трябва да се промени! Да се дават шансове на юношите! Да се построят терени и бази, където да тренират!

 Христомир Дончев – ІХ клас

Спортно училище – град Велико Търново

22.04.2014 г.

Търсене

2013. Спортно училище - град Велико Търново