44-ти турнир по свободна борба „Млади Данколовци”

Победители от Спортно училище – град Велико Търново

в 44-я турнир по свободна борба „Млади Данколовци”

         Престижният турнир се проведе за  44-ти път на 5 април 2014 г. в град Севлиево. 74 борци от 11 български клуба по борба премериха сили и умения на тепиха. Схватките се проведоха в четири възрастови групи – деца, момчета, кадети и юноши.

       От Великотърновския клуб по свободна борба ”Илия Павлов” участваха четирима състезатели: Борислав Колев – момчета, Тодор Димов и Ивайло Нанчев – кадети /и тримата са ученици в Спортно училище – град Велико Търново/ и Александър Златов при юношите.

      Борислав Колев се класира на ІІ място в категория до 47 кг, след като на четвърт и на полуфинала надви убедително своите съперници. На финала се изправи срещу Галин Ангелов от Горна Оряховица, който е шампион на България за миналата година, и след оспорвана битка загуби по точки от своя съперник.

      Шампион при кадетите в категория до 50 кг без никакъв проблем стана Тодор Димов, като смаза конкурентите си. Отново при кадетите в по-тежката категория до 69 кг бронзов медалист стана Ивайло Нанчев. Със сребро се окичи Александър Златов в категория до 66 кг – юноши, който на финала загуби от домакина Ангел Димитров.

       Поради контузия в турнира не взе участие един от най-добрите състезатели на клуба по свободна борба „Илия Павлов” – гр. В. Търново Мартин Цачев, който се класира на ІІ място в България на Държавния личен шампионат по борба свободен стил в категория до 46 кг – кадети.

      Всички участници в турнира получиха грамоти и тениски и много се зарадваха на вкусните награди, осигурени от „Детелина”, защото диетите и свалянето на килограми са ежедневие за борците.

Ивайло Нанчев – ученик от ІХ клас

Спортно училище – град Велико Търново

10.04.2014 г.

Търсене

2013. Спортно училище - град Велико Търново