Победна серия за „Етър“ Велико Търново

    На 8 ноември 2014 година се изигра интересен двубой между отборите на ФК „Етър“ Велико Търново и „Чардафон“ Габрово. След първия съдийски сигнал болярите веднага напомниха за намерението си да бъдат по-атакуващия и по-агресивен отбор на терена.

   „Етър“ първи организира атака. Интересни и добре разчетени пасове изстреляха Октай Шабанов на голова позиция. Той би технично, но вратарят показа доста добър рефлекс. След това габровци намираха постоянно автобуса пред своята врата.

   В началото на полувремето търновци главно играеха с топката и се опитваха да създадат голови ситуации. След контраатака играч на „Чардафон“ прати с дълъг пас топката напред към нападателя. Той успя да я настигне, добре я овладя, финтира защитника на „Етър“ Христо Иванов и с много точен и плътен удар я прати във вратата на търновци за 1:0.

    Рикардо Здравков имаше положение веднага да изравни резултата. Бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да отправи удар и топката му бе отнета. В края на полувремето габровци направиха груб фаул срещу Николай Стойков. Самият той пое отговорността и се справи блестящо. Стреля в горния близък ъгъл на вратаря – истинска наслада за окото - 1:1.

   Съдията остави търновци и габровци да се поборят за честта на градовете си. След поредната атака нападателят на „Чардафон“ Александър Иванов отправи добър удар към вратаря Стефан Ников, но той се справи. След добавката на играч, домакините отново бяха напред в резултата - 2:1.

    На полувремето треньорът на „Етър“ показа, че не се задоволява с резултата и направи две много бързи смени – Рикардо Здравков отстъпи мястото на Коко Станев, Стоил Стоянов даде поле за изява на Христо Иванов.

   В началото на второто полувреме „Етър“ се помъчи да обърне двубоя. Играч на „Чардафон“ отново извърши фаул. Капитанът на лилавите сграби топката и реализира перфектен, крайно неспасяем удар за 2:2. Началото за „Чардафон“ бе ужасно. След 4-5 минути Коко Станев спечели фаул за Етър. Отново Николай Стойков застана зад топката и с перфектно центриране намери централния нападател Христо Иванов, който вкара дебютния си гол за Великотърновския клуб. Обратът беше ясен - 2:3. Болярите си повярваха, че могат да разгромят своя съперник, а домакините нямаха отговор.

    Търновци имаха още няколко положения. Мартин Нацкин засече топката и резултатът стана 2:4.

  Резултатът напълно отчая играчите на „Чардафон“. Започнаха да бият напосоки, но след един безсмислен удар късметът им се усмихна и те върнаха едно попадение – 3:5. Този гол разгневи гостите и таранът на „Етър“ Христо Иванов завърши многоходовата атака на отбора си с гол за 2:5. Треньорът даде наставления на отбора си да задържа малко топката.

   Октай Шабанов след технична и спокойна атака остана сам срещу вратаря и завърши разгрома над габровци – 3:6.

Това бе само поредният мач от победната серия на Великотърновския тим.

Йонислав – ученик от VIII a клас

Спортно училище – град Велико Търново

Търсене

2013. Спортно училище - град Велико Търново