Търновските боркини обраха златните медали

Търновските боркини обраха

златните медали на Държавното първенство

   Момичетата от търновския клуб „Илия Павлов“ спечелиха престижните първи награди на Държавния личен отборен шампионат поборба свободен стил. Първенството се проведе на 12 април в град Сливен. В различни категории и възрасти – момичета, кадетки и девойки.

    Лора Петрова, ученичка от Спортно училище – град Велико Търново, показа добра техника, завидна психическа устойчивост и голяма воля за победа. За втори път тя стана шампионка на България при кадетките до 43 кг.първата среща със състезателката от Бургас беше доста оспорвана, с лошо начало за търновката.лора даде първите точки на съперничката си, а след това се върна в играта и я победи с технически туш.

    Втората среща на Лора Петрова бе с представителка от „Дан Колов“, Севлиево, която надви с лекота. На финала се срещна със състезателка от Ямбол, която нашето момиче бързо победи, стана шампионка на България и доказа, че е най-добра в своята категория.

    Следващото злато спечели Денислава Димитрова, ученичка от спортно училище – град Велико Търново. На това републиканско тя имаше късмет. Единствената и съперничка бе от „Стефан Караджа“, Елхово, при кадетките до 70 кг. Победата не я затрудни, но пък триумфът и беше заслужен, защото Денислава е гъвкава и ловка, технична и не се страхува.

    Третият златен медал отиде при „Царевец Етър-93“. Михаела Юмерова се бори за първи път на такова престижно първенство след дълго петгодишно прекъсване. Тя изненада треньора си и зарадва всички останали, които я подкрепяха. На финала Михаела надигра Ферихан Алиосманова /“Кубадън“, Лозница/ при девойките до 72 кг.

    След първенството златната Денислава сподели: „Много съм доволна от представянето на Всички великотърновски състезателки. Те бяха добре подготвени и показаха отлична техника – Михаела впечатли с поясните хвърляния, а Лора с волята си за победа. Щастлива съм от срещата си със Станка Златева, която е мой идол в спорта. Искам да постигна нейните успехи и затова вървя по нейния път“.

     От община Велико Търново забелязват успеха на състезателите от Спортно училище – град Велико Търново и Денислава е наградена със стипендия за нейните постижения.

Денислава Димитрова – ученичка от девети клас

Спортно училище – град Велико Търново

Търсене

2013. Спортно училище - град Велико Търново