Несрин Сюлейманова с бронз от държавното по борба

     Несрин Сюлейманова спечели бронзов медал на държавния лично-отборен шампионат по борба за момичета (13–15 г.) и кадетки (16-17 г.) в Бургас. Общо 101 момичета и 60 кадетки мериха сили в схватките.

     Състезателката по борба от „Етър-Виктори 2011” се бори в пет срещи срещу участнички от Шумен, Кърджали, Севлиево и Сливен. В три поредни схватки Несрин не даде точка и надви с техничеки туш опонентките си. Загуби на полуфинала от шампионката от клуба „Станка Златева“ Емине Осман. Възпитаничката на великотърновския клуб по борба се състезавa в категория до 50 кг, като в нея имаше 20 състезателки.

      Припомняме, че Несрин Сюлейманова донесе първото злато за годината във великотърновската борба. Тя е ученичка в Спортното училище. За младата състезателка държавните шампионати приключиха, предстоят й участия в различни турнири по борба. „Трябва да се работи много с нея, защото е талантлива и има голям потенциал” каза треньорът Николай Викторов. „Тя е една от малкото състезателки в борбата в региона, постига много добри резултати на тепиха”, сподели още Викторов. „Жалко, че във Велико Търново момичетата нямат желание да влязат в този истински спорт”, допълни треньорът на Несрин.

"Велико Търново Спорт" 15 .04.2019

Търсене

2013. Спортно училище - град Велико Търново