Определиха Валя Маркова за най-добър съдия

     Определиха Валя Маркова за най-добър съдия у нас по художествена гимнастика Съдийската комисия към Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) определи бившата гимнастичка и треньор в школата на ЖКХГ "Анелия" - Мездра Валя Маркова за спортен съдия  № 1 по художествена гимнастика за 2017 г. в състезанията от Държавния спортен календар на БФХГ. В конкуренцията на 16 нейни копежки, номинирани за най-добър съдия, 42-годишната съдийка международна категория, която в момента живее и работи във Велико Търново, получи най-много гласове от членовете на Съдийската комисия и зае престижното първо място. Топ 3 на водещите съдии у нас допълниха Божидара Рачева (съпруга на Румънеца от популярния дует “Румънеца и Енчев“) и Светлана Куюмджиева.

       Валя Маркова е родена на 8 ноември 1975 Е в гр. Враца. Спортна и треньорска кариера: Дългогодишна състезателка е на ЖКХГ "Анелия" - Мездра и треньор в школата на клуба до 2004 І: Образование (квалификация): Завършила е НСА “Васил Левски“. Има бакалавърска степен “Учител по физическо възпитание и спорт и треньор по художествена гимнастика“ (1997) и магистърска степен "Спорт за високи спортни постижения - художествена гимнастика“ (2000). През периода 2004-2005 І: работи в столицата на Тайланд - Банкок, където е треньор на националния отбор на азиатската държава.

      Съдийска и професионална кариера: Съдия по художествена гимнастика е от 1998 г. В последните два Олимпийски цикъла е с категория "Елит", а през 2017 г, след успешно завършен международен съдийски курс Й е присъдена най-високата, международна категория - “Бреве” (BREVЕТ). От 2016 г : е член на Съдийската комисия към БФХГ.

      В момента е учител по теоретична подготовка в Спортното учипище във Велико Търново и художествен ръководител на Мажоретния състав на гр. Левски.

Търсене

2013. Спортно училище - град Велико Търново