С „50/30/20“ Спортното училище влезе в топ 10 на най-добрите учебни компании

     Модел за здравословно хранене на спортисти от 5 до 12 клас създадоха ученици от Спортното училище във В. Търново. Идеята е на десетокласниците от Учебна компания „50/30/20“, които работят под ръководството на учителя Мирослава Петърчева. Със своята разработка училището за първи път се включи в проектът stARTs на Джуниър Ачийвмънт България, който се реализира в партньорство с Министерството на икономиката.

     Въпреки, че учениците започнаха два месеца и половина по-късно, успяха да се преборят в регионалните състезания на учебните компании и с 260 точки от 300 възможни заеха почетното второ място в групата, в която бяха разпределени, сподели г-жа Петърчева. С този резултат търновските ученици влизат в топ 10 на най-добрите компании в регионалните състезания.

       Учебната компания „50/30/20“ е създадена по идея на Мирослава Петърчева, която е педагогически съветник и учител по икономика и предприемачество. В екипа участват Недред Заструг, Стефан Николов, Радостин Мешеков, Кирил Иванов, Александра Бундева, Габриела Иванова, Елмира Велинова – всички от 10 „б“ клас. Тяхната фирма е ангажирана с един от основните проблеми на съвременното общество – здравословното хранене.

      За два месеца учебната компания навакса и догони конкурентите си, за да се класира за националното състезание през юни в София. Състезанието за първа година бе организирано онлайн с презентация и въпроси от страна на журито.

       Въпреки двуразовите си тренировки, спортни състезания и мачове, учебната  компания „50/30/20“ показа, че здравословните закуски могат да бъдат вдъхновяваща мисия, а техния слоган е „Усещане за храна“.

Весела БАЙЧЕВА

Търсене

2013. Спортно училище - град Велико Търново